Ben je helemaal klaar met het roken? Natuurlijk weet je rationeel gezien dat roken: 

  • heel ongezond is, o.a. kanker en hart- en vaakziekten kan veroorzaken
  • stinkt
  • je conditie verslechtert
  • je smaak en reuk vermindert
  • rimpels veroorzaakt 
  • een slecht voorbeeld is voor (klein)kinderen
  • etc.

Toch blijkt het vreselijk lastig om blijvend te stoppen met roken. Door hypnotherapie heb je geen behoefte meer. Natuurlijk moet je wel echt willen, maar hypnotherapie maakt het veel makkelijker. 

Zoals al eerder gezegd: 95% van je gedrag wordt bepaald door je onderbewuste. Het kan het maar zo zijn dat er in je onderbewuste een aantal programma’s draaien die niet helpend zijn om te stoppen met roken. Zoals: Roken is voor mij even ontspanning, een rustmomentje. Het is voor mij echt even stoom afblazen. Roken is gezellig. Als dit de programma’s zijn die in je onderbewuste staan dan kan je met je bewustzijn wel bedenken dat je wilt stoppen met roken, maar helaas wordt je gedrag dus grotendeels bepaald door je onderbewuste.

Als je stopt met alleen je bewustzijn dan is de kans groot dat dit een strijd is. Bij de benzinepomp: Nee, ik koop geen sigaretten. Bij vrienden: Nee  ik ga echt niet roken. Na wat alcoholische drankjes…. Of als er iets aan de hand is: Ach die ene kan toch geen kwaad. En we weten allemaal waar dat eindigt. Zelfs als je een hele tijd gestopt bent met roken, blijft de zucht en dat is altijd gevaarlijk.

2 juli 2018 ben ik zelf gestopt met roken door hypnotherapie. En dat is eigenlijk zonder moeite gelukt. Ik ben ook niet aangekomen. De vorige stoppoging was, hiermee vergeleken, afschuwelijk. De eerste week was ik vreselijk chagrijnig, depri en ik sliep slecht. Ik ben in totaal 10 kg aan gekomen. Toen ik een half jaar later slecht nieuws kreeg, was het eerste wat ik deed, je raadt het al: sigaretten kopen. Daarmee vergeleken, gaat het nu super goed. Heel makkelijk en zelden of nooit trek in een sigaret. En áls ik dat heb, is het zo weer weg. Het is meer een herinnering, maar de zucht naar een sigaret is verdwenen. En dat gun ik iedere roker!  

100 % zeker dat het stoppen met roken lukt met hypnotherapie? Helaas, er is geen enkele methode die 100% garantie biedt, zo ook niet hypnotherapie. Wat helpt? Dat je er volledig achter staat om te stoppen. Hoe meer je je kan overgeven en bereid bent om te ontspannen en de instructies op te volgen, hoe groter de kans dat het lukt. Directe hypnose werkt heel makkelijk, (nagenoeg) zonder ontwenningsverschijnselen en zonder bijwerkingen zoals bij medicatie. Meestal is 1 sessie voldoende, soms zijn er twee sessies nodig. 

“Tevreden klant Martijn: Ideaal! Dat stoppen met roken is super makkelijk met hypnose! Dit moet echt algemeen bekend worden. Echt schandalig dat zo weinig mensen dit weten.”

Wil jij dat ook? Neem eens contact met mij op!