Hypnotherapie is een super diep niveau van ontspanning. Dit terwijl je over het algemeen wel gewoon mee krijgt wat er gezegd wordt . Hoe dieper je gaat, hoe beter je je voelt. Hypnose is niet magisch of iets engs. Je bent niet in slaap, je bent juist bij bewustzijn en je hoort alles en je maakt alles mee. Het is een beetje te vergelijken met het stadium vlak voordat je in slaap valt. Je hebt misschien wel eens gehad dat je een beetje wegdommelt. En dat iemand opmerkte dat je lekker even sliep. Terwijl jij zoiets had van: Nee hoor, ik hoorde alles nog. Dat is al hypnose. Als je een stuk gereden hebt en je komt ergens aan terwijl je niet precies weet hoe; Je bent een stuk kwijt dan ben je al in lichte trane geweest. Niets spannends dus.

Hoe vaker je in hypnose gaat, hoe makkerlijker, sneller en dieper je in trance gaat. Door je in een diep niveau van ontspanning te brengen, kan ik direct contact met je onderbewuste maken. Daar kunnen we antwoorden vinden, trauma's helen, oude pijn en negatieve gevoelens loslaten, je zelf en anderen vergeven of een herprogrammering, reset maken. Snel, liefdevol en doelmatig. In het onderbewuste zitten onze gewoonten, overtuigingen en gedrag. Hoe we onszelf zien en hoe we ons gedragen wordt dus ook bepaald door ons onderbewuste. Je kunt hierdoor snel en effectief gedrag veranderen, pijn verminderen, doelen halen, angsten overwinnen, zelfvertrouwen krijgen, stress en spanning loslaten, lichamelijke en mentale klachten verhelpen. 

Hypnose kan je gebruiken om: 

  • angsten te overwinnen, zoals bv. spreekangst, rijangst, vliegangst, angst voor spinnen etc. 
  • zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten
  • stress en spanning los te laten
  • een burn-out te voorkomen of ervan op te opknappen
  • te dealen met tegenslagen
  • prestaties te verbeteren, op het werk en privé
  • beter te functioneren met ADHD / ADD
  • pijn te verminderen
  • af te vallen
  • de meeste lichamelijke en mentale issues aan te pakken.

Je kent het vast wel dat je iets wil veranderen en dat het niet lukt. Ook al weet je theoretisch of rationeel precies hoe je het aan moet pakken, veranderen is toch lastiger dan gedacht. Hoe goed je het ook weet, de kans is groot dat je toch weer terugvalt in oud gedrag. Dit kan gelden voor van alles. Voor doelen die je wilt halen, gedragsverandering voor psychische of medische problemen. En toch verval je weer in je oude patroon. Dit komt doordat 95% van je gedrag bepaald wordt door je onderbewuste. In het onderbewuste kan je de oorzaken van een probleem terugvinden én oplossen. 

Door hypnose kan je als het ware bepaalde programma’s in je onderbewuste herprogrammeren. En zo lukt het jou om eindelijk bijvoorbeeld relaxt te zijn, af te vallen, te stoppen met roken, geen angsten meer te hebben of andere doelen te bereiken. Dit doe ik door een nieuw programma cq suggesties te “installeren”. Deze suggesties overschrijven als het ware je oude, inmiddels hinderlijke issue, gedrag of gewoonte. Alleen suggesties die voor jou aanvaardbaar en acceptabel zijn, worden door het onderbewustzijn aangenomen, je houdt altijd zelf de controle.