IEMT is een fantastische methode om intense ongewenste, negatieve emoties te neutraliseren. Tijdens de sessie hoef je inhoudelijk niets te vertellen over herinneringen en/of gebeurtenissen. Je hoeft dus niet veel te praten want de methode werkt op gevoelsniveau.

IEMT werkt met oogbewegingen, je volgt met je ogen mijn vingers terwijl je aan de herinnering denkt. Door middel van deze oogbewegingen leer je het brein om breder te denken, kijken en voelen met betrekking tot een problematisch gevoel en/of ervaring. Hierdoor ontstaan er nieuwe verbindingen in je brein waardoor er meer gezonde grenzen ontstaan tussen het verleden en heden en/of tussen jezelf en de ander. De negatieve lading en ballast verdwijnen of staan verder van je af. Wat is IEMT, precies? Bekijk het filmpje!

Soms is het zo dat je niet lekker in je vel zit. Dat je veel stress hebt, steeds blijft piekeren over bepaalde dingen en je je zorgen maakt. Soms zo erg dat het je angstig maakt of dat je paniekgevoelens hebt. Dit veroorzaakt weer frustratie, boosheid. Vaak heb je daarna zoiets van “Had ik maar…”. En zo blijf je maar rondjes draaien. Het brein houdt nog niet volledig verwerkte intense herinneringen actief met de bedoeling de lessen eruit op te halen of een oplossing te vinden voor het probleem.

IEMT kan je helpen bij o.a.

  • Stressreductie
  • Preventie van burn-out
  • Steeds terugkerende, ongewenste emoties en gevoelens
  • Verwerking van een van ingrijpende levenservaringen, zoals bijvoorbeeld verlies en trauma;
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Posttraumatische stress;
  • Depressie
  • Angsten

Je kunt met IEMT ook goed werken aan problemen die te maken hebben met je zelfbeeld. Je kan dan denken aan thema's als "Ik ben niet goed genoeg", "ik ben mezelf kwijt", "ik ben iemand zonder zelfdiscipline", "ik ben dom", "ik ben een nul", "ik saboteer mezelf steeds" etc. Deze overtuigingen zijn vaak goed en makkelijk te neutraliseren.

Wil je weten wat IEMT voor jou zou kunnen betekenen, maak dan eens een afspraak of neem contact met mij op.